Poster en flyer wasbare luiers

Gepubliceerd op 27 oktober 2020

Speciaal voor zorgprofessionals in de kinderzorg (verloskundigen, kraamzorgorganisaties, consultatiebureaus, kinderdagverblijven, enzovoorts) zijn een poster en een flyer ontwikkeld om het gebruik van wasbare luiers te stimuleren. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: afval voorkomen door wasbare luiers te gebruiken.
Een kindje draagt gemiddeld 5 luiers per dag. Dat zijn zo’n 150 luiers per maand, goed voor 25 kilo afval in het geval van reguliere wegwerpluiers. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers omdat je minder afval veroorzaakt en minder CO2 uitstoot. Ook als je het wassen meetelt hebben wasbare luiers minder impact op het milieu.

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij de zorgverlening en bij de afvalinzameling. Zij willen de zorgprofessionals in hun gemeenten ondersteunen én werken aan minder (rest)afval. Hiervoor hebben Milieu Centraal, WasbareluierWereld en Rijkswaterstaat een poster en flyer gemaakt die zorgprofessionals kunnen gebruiken om de positieve impact van wasbare luiers onder de aandacht te brengen. Deze kunnen gedeeld worden via social media, websites, nieuwsbrieven en/of in de wachtkamer.

Met wasbare luiers:

  • Voorkom je 21 kilo (rest)afval per maand
  • Bespaar je ongeveer 500 euro tijdens de luiertijd van 1 kind
  • Heeft een kind dezelfde zachtheid en comfort als bij wegwerpluiers
  • Eenmaal gewend, heb je hetzelfde gemak als bij wegwerpluiers