Textielcongres voor gemeenten 09/02/2023


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13.00 tot uur
Locatie
Utrecht
Omschrijving

Samen op weg naar betere kwaliteit ingezameld textiel.

Textiel is een enorm belangrijke afvalstroom waar nog veel te bereiken is. Daarom organiseren Rijkswaterstaat en de NVRD een Textielcongres voor gemeenten. Het doel? Kennis delen en inspireren! Aan het woord komen partijen uit de textielsector, gemeenten,  recyclers en producenten. Jij bent er toch ook bij?

Dilemma's bij inzamelen van textiel

We zien veelal dezelfde vragen en uitdagingen bij het inzamelen van textiel. Gemeenten proberen meer en kwalitatief beter textiel in te zamelen. Vaak wordt afgedankt textiel via gemeentelijke inzamelbakken ingezameld. Toch komt de helft van het textiel bij het restafval terecht. Ook is vervuiling van ingezameld textiel een terugkerend thema. Reden genoeg om de textielinzameling eens extra onder de loep te nemen. Zeker ook omdat de invoering van de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV) voor textiel vanaf 2023 de zorgplicht van gemeenten voor het inzamelen van huishoudelijk textiel niet wegneemt. Maar hoe ga je nu aan de slag?

Mis het niet!

Je maakt niet alleen kennis met partijen uit de textielsector. Je hoort ook wat andere gemeenten  recyclers en producenten doen. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe pakken andere gemeenten textielinzameling aan? En hoe communiceren ze? Tegen welke problemen lopen recyclers op? Hoe ontwerp je een circulair textielproduct? Wat denken inwoners van textielinzameling? Laat je inspireren!

Meer informatie

Vanuit het VANG HHA programma wordt dit congres georganiseerd door Rijkswaterstaat en NVRD. De inloop is vanaf 12:30 uur, de start om 13:00 uur. We eindigen rond 17:00 uur met een netwerkborrel.

Aanmelden

Deze bijeenkomst heeft op 9 februari 2023 plaatsgevonden.

Bijzonderheden

Evaluatieformulier