Textielcongres (29/02/2024)


Datum
Plaats in agenda
Tijd
12.30 tot uur
Locatie
Jaarbeurs MeetUp Utrecht
Doelgroep

Gemeenten

Omschrijving

Samen textielafval aanpakken en voorkomen

Elk jaar worden er duizenden kilo’s textiel afgedankt. Met een flinke stroom afval tot gevolg. Bij het goed verwerken van die stroom valt nog een flinke stap te maken. Gemeenten spelen daarbij een belangrijke rol. Ze hebben niet alleen invloed op hoe textiel ingezameld wordt. Ze kunnen ook de inwoners van hun gemeente stimuleren om minder kleding te kopen, of tweedehands. Of om hun kleding te laten repareren. Maar hoe pak je zoiets aan? En wat doen de Rijksoverheid, producenten en andere gemeenten op het gebied van textiel?

Wil je dit weten? Kom dan naar het Textielcongres van Rijkswaterstaat en NVRD op donderdag 29 februari 2024 en laat je bijpraten en inspireren!

Programma

  • Europese en Nederlandse ontwikkelingen op beleid en wetgeving voor textiel door Marije Slump (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
  • Scholieren en hun ouders motiveren en informeren over circulair textiel met de Race Against Waste (Timmy de Vos)
  • Laatste stand van zaken over de UPV Textiel en wat dit voor gemeenten betekent door Marten Boels (MRA/lid van Expertgroep Textiel NVRD) en Marijn van  der Maesen (Stichting UPV Textiel)
  • Circulaire bedrijfskleding inkopen door Daniëlle Schouten (gemeente Zaanstad)
  • Geleerde lessen uit de VANG Academie voor textiel door Ine Wilms (gemeente Breda), Marco Kortland (gemeente Krimpenerwaard) en Johan Bens (gemeente Land van Cuijk)

Na afloop van de presentaties is er een netwerkborrel.

Mis het niet!

Aanmelden

Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt, dus je kunt je niet meer aanmelden.