VANG Academie gft


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.30 tot uur
Locatie
verschillende locaties, 8 mei is in het cursus- en vergadercentrum Domstad Utrecht
Doelgroep

De academie is voor iedereen die aan de slag wilt met de kwantiteit en kwaliteit van gft in zijn of haar gemeente, zowel geschikt voor ‘startende’ beleidsmedewerkers als meer ervaren mensen.

Omschrijving

Tijdens de VANG academie gft word je in vier dagen bijgepraat over alle relevante onderwerpen op het gebied van de inzameling en verwerking van gft. Van inzamelmiddelen, kwaliteit, communicatie en handhaving tot sortering en aanbestedingen. Gelijktijdig ga je actief aan de slag met een plan van aanpak voor verbetering van de gft-inzameling en -verwerking binnen de eigen gemeente of publieke bedrijf. RWS en NVRD ondersteunen je daarbij, terwijl je ook kunt leren van de kennis, ervaringen en ideeën van andere deelnemers.

Programma

De VANG-academie start op de eerste dag met een uitgebreide introductie in de gft-keten waarbij de kwantiteit en kwaliteit van gft centraal staan. Vervolgens breng je de stand van zaken rond gft inzameling- en verwerking binnen je eigen gemeente in kaart. Op dag twee kijken we naar de instrumenten voor gemeenten om gft-inzameling te verbeteren. Er wordt hierbij onder andere gekeken naar het gedrag van inwoners, maar ook zal er tijdens deze dag gekeken worden naar aanbestedingen en contractmanagement. Dag drie staat in het teken van het gft-verbeterplan voor jouw specifieke situatie, zodat je vervolgens met de implementatie van het plan aan de slag kunt bij jouw gemeente. Tijdens dag vier bespreken alle deelnemers hun plan van aanpak en eventuele vorderingen in de uitvoering.

Data

De academiedagen vinden plaats in Utrecht op 8 mei (Cursus- en vergadercentrum Domstad Utrecht), 26 juni, 4 september en 4 december.’

Aanmelden

De inschrijving is gesloten.