Geïnspireerd na 24 september?

Gepubliceerd op 8 oktober 2019

Leuk dat je er was op de inspiratieochtend! Wij kwamen geïnspireerd terug, jij ook? Hierbij volgt een terugblik.

Key-note

“Koppel waarden aan gewenst gedrag”. Aldus Rick en Matthijs in hun key-note presentatie. Deze koppeling levert intrinsieke en dus blijvende motivatie op. Ben jij de eerste gemeente in Nederland die dit gaat toepassen?

GFT Hoogbouw

Gijs Langeveld vertelde over de resultaten van het onderzoek naar GFT in de hoogbouw. De top 3 interventies: bakjes voor in de keuken, attitude beïnvloeding door zeepjes gemaakt van koffiedik uit te delen en feedback geven in combinatie met doelen stellen. Begin 2020 is het hele onderzoek klaar en volgt een uitgebreide rapportage via de VANG-HHA website.
Schrijf je in voor de VANG nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Zes inspirerende artikelen

Drie gedragsbureaus, D&B, Novimores en Tabula Rasa, doken in de wereld van afvalscheidende inwoners. De bureaus bundelden hun inzichten in zes korte artikelen. Dagvoorzitter Addie Weenk ondervroeg de bureaus in een Q&A. Wat is makkelijk en wat is moeilijk voor inwoners bij afvalscheiding? En met welke oplossingen zijn gemeenten goed geholpen tegen bijplaatsingen? De artikelen vind je hier op de VANG-site.

Verbindend beeldmerk afvalscheiding

Samen geven we afval een nieuw leven: dat is de boodschap van het verbindend beeldmerk afvalscheiding. Doel van het beeldmerk: er voor zorgen dat inwoners verschillende campagnes en uitingen over afvalscheiding van publieke en private partijen met elkaar gaan verbinden. Bekijk hieronder het filmpje over het beeldmerk en download hier alle gratis communicatiemiddelen.

filmpje beeldmerk