Laat je inspireren: 10 pilots circulaire ambachtscentra

Gepubliceerd op 26 november 2019

De Inspiratiegids Circulair ambachtscentrum ligt klaar! Dit najaar zijn de geselecteerde pilotgemeenten van start gegaan. Deze gemeenten ontvingen een financiële bijdrage voor het opstarten of doorontwikkelen van een circulair ambachtscentrum. Het centrum is een plek waar producthergebruik hoog in het vaandel staat door bijvoorbeeld een kringloopwinkel, een reparatiewerkplaats en de milieustraat met elkaar te verbinden. Op die manier kan het onnodig weggooien van grondstoffen en materialen worden voorkomen.

Recent onderzoek laat zien dat ruim driekwart van de mensen openstaat voor tweedehands producten! Het circulair ambachtscentrum vormt een inspirerende plek waar inwoners terecht kunnen voor een uiteenlopend aanbod van tweedehands spullen. In de 10 geselecteerde gemeenten brengt Rijkswaterstaat in samenwerking met de BKN, Stichting Repair Café, NVRD, VNG en het ministerie van IenW de leerervaringen in kaart. Maar niet alleen de leerervaringen zijn interessant. Het is ook de bedoeling dat we anderen inspireren met een circulair ambachtscentrum aan de slag te gaan.

Een circulair ambachtscentrum levert een concrete bijdrage aan de circulaire economie. Ben jij benieuwd naar de geselecteerde gemeenten van 2019 en hun plannen? In de inspiratiegids lees je meer over elk project.

Houd ook de website in de gaten.

Volg ons op twitter @afvalcirculair