Maatwerktraject kwaliteit gft-afval


Maatwerktrajecten kwaliteit: praktische ondersteuning bij verbeteren kwaliteit gft-afval

De meeste gemeenten zijn goed bezig: er wordt steeds meer afval gescheiden. Daarmee leveren gemeenten een belangrijke bijdrage aan meer recycling en de circulaire economie. Inmiddels weten veel gemeenten ook dat het gescheiden inzamelen van afval alleen nuttig is als de grondstoffen van goede kwaliteit zijn. Vervuiling in de deelstromen zorgt voor hoge kosten en maakt goed hergebruik of recycling van de grondstoffen vaak onmogelijk.

Het Aanvalsplan gft-afval en textiel is opgezet om de kwaliteit van de meest kwetsbare grondstofstromen onder de aandacht te brengen en te verbeteren. Vanuit VANG-HHA worden de ‘Maatwerktrajecten kwaliteit’ uitgevoerd. In de maatwerktrajecten kijken we samen met gemeenten, inzamelaars en verwerkers naar de beschikbare informatie over kwaliteit, gaan we op zoek naar hotspots, oorzaken en slimme oplossingen om de kwaliteit van de ingezamelde grondstoffen te verbeteren. Samenwerking in de keten tussen gemeente/inzamelaar en verwerker en slim benutten van beschikbare informatie staat hierbij centraal.

Denkt u dat de kwaliteit van het ingezamelde gft-afval in uw gemeente beter kan en wilt u hier praktisch mee aan de slag in uw gemeente? Meld u dan aan door te e-mailen naar vanghuishoudelijkafval@rws.nl.

Let-op: er worden dit jaar slechts een beperkt aantal maatwerktrajecten uitgevoerd, dus wacht niet te lang met aanmelden.