VNG Bestuurdersbijeenkomst VANG-HHA: Haal meer uit afval


"Doe het nu"

Op 24 januari kwamen zo’n 60 bestuurders van over het hele land samen op de VNG bijeenkomst VANG-HHA: Haal meer uit afval. Gemeenten met meer dan 150 kilo restafval per inwoner per jaar waren uitgenodigd. Onder leiding van Olaf Prinsen werd het een inspirerende dag waarbij succesverhalen zijn gedeeld, een speech van staatsecretaris van Veldhoven is uitgesproken en gediscussieerd werd tijdens het panelgesprek.

De succesverhalen van Harry Scholten (Hof van Twente), Evert-Jan Nieuwenhuis (Lisse) en Sanna Munnikendam (Zaanstad) lieten zien dat je binnen een jaar, met de juiste aanpak, een grote slag kan slaan. Nieuwenhuis wees de bestuurders erop dat NU het juiste moment is om beleid te ontwikkelen, zodat je als bestuurder voor de volgende verkiezing het beleid kunt implementeren, de kinderziektes eruit kunt halen en met de goede resultaten weer aan de start kunt komen.

Uit de mond van directeur Duurzame Leefomgeving en Circulaire Economie, Esther de Kleuver, drukte Staatssecretaris Stientje van Veldhoven de aanwezigen nogmaals op het hart hoe belangrijk het is om meer werk te maken van afvalscheiding. De bijeenkomst werd afgesloten met een levendig panelgesprek met Han Noten (Voorzitter NVRD), Kees Weststrate (wethouder Borsele, VNG Cie. EKEM), Esther de Kleuver en de aanwezige gemeentebestuurders.

VNG bestuurdersbijeenkomst 24 januari 2019