Evenement met influencers over composteerbare plastic verpakkingen


Op 25 mei 2022 werd vanuit VANG-Huishoudelijk Afval een evenement georganiseerd in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Dit werd georganiseerd door Milieu Centraal in opdracht van Rijkswaterstaat. Hiervoor waren tien duurzame influencers uitgenodigd, waaronder Lisa goes Vegan, thegreenlist.nl en When Sara Smiles.

Het onderwerp van de dag? Composteerbare en biobased plastic verpakkingen. Na een introductie door Mariska Joustra vertelde Rob Versfeld de aanwezigen alles over het verschil tussen composteerbare en biobased plastics. Ook werd duidelijk hoe je deze kan herkennen en wat de milieu-impact van de verschillende soorten plastic is. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de mate waarin composteerbare plastics afbreekbaar zijn en wat het weggooiadvies is. De kernboodschap van de dag: gooi composteerbare plastics niet bij het gft-afval, maar bij het restafval. Judith Roumen heeft de influencers daarnaast verteld over hoe ze vanuit theorie over gedragsverandering hun volgers kunnen aanzetten om bepaald gedrag te vertonen.

Na een lunch was er tijd voor een rondleiding door de Hortus om de locatie beter te bekijken en te horen wat de connectie met duurzaamheid is.