Aan de slag met glas


Om gemeenten op weg te helpen bij meer én betere gescheiden inzameling en recycling van verpakkingsglas ontwikkelde VANG-Huishoudelijk Afval een Wegwijzer Glas. Hierin vind je onder meer informatie over de VANG-ambitie en het belang van kwaliteit, maar ook best practices om je voordeel mee te doen.

Eenmaal gemaakt van primaire grondstoffen (zand, soda, kalk) is glas oneindig recyclebaar tot weer nieuw glas, zonder verlies van kwaliteit. Glas is de voornaamste grondstof voor het maken van nieuwe glazen verpakkingen. En dat is mooi, want elke 1.000 kilo gerecycled glas bespaart 570 kilo CO2-uitstoot en 1.200 kilo primaire grondstoffen.

De Wegwijzer Glas is onderdeel van een reeks Wegwijzers die VANG-Huishoudelijk Afval publiceert. Ze bieden een snelle introductie van het thema met verwijzingen naar de meest relevante documenten. Op de VANG-wegwijzers-pagina vind je al die Wegwijzers. Heb je na het lezen van een Wegwijzer nog vragen, neem dan gerust contact op met een van de VANG-adviseurs.