Zomerse opblaasartikelen apart ingezameld


Kapotte opblaasartikelen kunt u apart inleveren bij de milieustraat. Van 15 mei tot eind oktober 2023 staat hiervoor een speciale container op de milieustraten in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Zo krijgen uw kapotte opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor een slipper, tuinslag of schoenzool.

Het gaat om spullen zoals zwembanden, opblaasfiguren, strandballen en (kleinere) zwembadjes. Opblaasartikelen die bedoeld zijn voor waterpret én die met de mond opgeblazen kunnen worden.

Recycling

Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dat is een materiaal dat goed is te recyclen. Zonde dus om deze artikelen bij het restafval te gooien en te laten verbranden in de verbrandingsinstallatie. Om de zomerse opblaasartikelen een tweede leven te geven, werkt Cyclus samen met Vinylrecycling in Lelystad. Vinylrecycling zorgt ervoor dat de opblaasartikelen 100% gerecycled worden. Hierdoor worden opblaasfiguren, luchtbedden en zwembadjes een grondstof voor bijvoorbeeld een tuinslang, slipper en schoenzool.