Nieuwsflits Circulaire Ambachtscentra november 2020


vang-6617 uitsnede 2
Extra nieuwsbericht: Subsidie voor opzetten circulaire ambachtscentra

U ontvangt dit extra nieuwsbericht omdat u bent aangemeld voor de nieuwsbrief van het programma VANG - Huishoudelijk afval 

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft gemeenten subsidie voor opzetten circulaire ambachtscentra

Dit jaar ontvangen 44 gemeenten subsidie voor het opzetten van circulaire ambachtscentra. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven gaf groen licht voor een verhoging van het subsidieplafond voor deze plekken waar grondstoffen worden hergebruikt.

26 aanvragen

Nadat in 2019 al vijftien Nederlandse gemeenten subsidie kregen voor in totaal tien circulaire ambachtscentra, werden ook dit jaar 26 aanvragen ingediend. Dat gebeurde vaak in samenwerking met kringloopbedrijven, afvalinzamelaars en andere gemeenten. De inschrijfperiode liep tot en met 19 oktober 2020. Deze aanvragen zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit leden van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement en Stichting Repair Café.

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NVRD en VNG samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.