Nieuwsbrief VANG-HHA extra


Extra nieuwsbrief VANG-HHA

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt je via deze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Vragenlijst voor gemeenten over inzameling bedrijfsafval

Bedrijfsafval van de kantoor-, winkel-, en diensten (KWD)-sector vormt voor sommige gemeenten een flinke uitdaging. Afvalinzamelaars rijden vaak af en aan, terwijl gemeenten tegelijkertijd streven naar een gezond en leefbaar centrum. Hoe gaat jouw gemeente hiermee om? Wordt er in jouw gemeente al gewerkt aan oplossingsrichtingen, of bijvoorbeeld beleidsvorming? Of misschien leven deze vraagstukken (nog) helemaal niet zo?
Vul de vragenlijst in over bedrijfsafval van de KWD-sector en stadslogistiekDoor deze vragenlijst in te vullen krijgen we inzicht in de behoeftes die spelen bij gemeenten. Jouw input gebruiken we vervolgens om gemeenten verder te helpen op het dossier bedrijfsafval en stadslogistiek.

Alvast bedankt!

Webinar wetgeving wegwerpplastic

Vanaf 1 juli 2023 en 1 januari 2024 gaat er nieuwe wetgeving van kracht rondom het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes. Deze wetgeving gaat veel impact hebben voor de horeca, bij evenementen, maar ook bij jou op kantoor! Wil je meer weten over deze wetgeving en hoe jouw gemeente hiermee om kan gaan? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de webinar wegwerpplastic op 21 juni van 10:00 tot 11:30. Naast toelichting over de wetgeving, komt er ook een gemeente aan het woord die zal vertellen over hun aanpak. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Meld je meteen aan.

Voor meer informatie over de nieuwe regelgeving kun je alvast een kijkje nemen op www.minderwegwerpplastic.nl en voor gebiedsbeheerders is er een brochure over de SUP-regelgeving gemaakt.

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NVRD en VNG samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Bel met 06-46935784.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kun je je hier afmelden.