Nieuwsbrief VANG-HHA januari 2022


Januari 2022

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Lees de online versie

Week van de circulaire economie & klimaat

Rijkswaterstaat werkt hard aan de verduurzaming van zijn projecten, door bijvoorbeeld onderdelen en materialen in onze wegen, bruggen en sluizen meerdere keren te gebruiken. Ook stimuleren we met gemeenten en bedrijven het circulair ontwerpen van producten en hergebruik van materialen en grondstoffen. Dompel je van 8 tot 10 februari 2022 volledig onder in een circulaire en klimaatneutrale wereld.

Expositie Single Use Plastic (SUP) over de grens

De foto-expositie Single Use Plastic is weer op tournee en is nu te zien in De Brug van Vroenhoven, een museum net over de grens bij Maastricht. Dit museum wil de expositie laten zien omdat zij samen met andere partijen werkt aan schoon water en opruimacties organiseert. Hiervoor waren de foto’s te zien bij o.a. Hogeschool Utrecht, Neeltje Jans en een waterschap. Het is goed om te zien hoe organisaties de expositie inzetten om eigen activiteiten te versterken. Zo organiseerde het waterschap een fotowedstrijd rond zwerfafval en werkten studenten van Hogeschool Utrecht aan oplossingen voor plastic recycling.

Webinar: Aan de slag met afvalpreventie!

Donderdag 27 januari organiseert Rijkswaterstaat een interactieve sessie over afvalpreventie. Ontdek waar u nu al mee aan de slag kunt. We gaan gezamenlijk op zoek naar antwoorden op, en voorbeelden van dit brede onderwerp. Aan de hand van verschillende thema’s gaan we tijdens de sessie met elkaar in gesprek om te ontdekken hoe een gemeente afval kan verminderen.

____________________________________________________________________
In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NVRD en VNG samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval.
Informatie of vragen? Bel met 06-46935784.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.