Nieuwsbrief VANG-HHA eindejaar 2020


vang-6617 uitsnede 2
eindejaar 2020

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!
Lees de online versie

Poster en flyer wasbare luiers

Gemeenten willen de zorgprofessionals in hun gemeenten ondersteunen én werken aan minder (rest)afval. Milieu Centraal, WasbareluierWereld en Rijkswaterstaat hebben hiervoor een poster en flyer gemaakt die zorgprofessionals kunnen gebruiken om de positieve impact van wasbare luiers onder de aandacht te brengen.

Subsidie voor opzetten circulair ambachtscentrum

Dit jaar ontvangen 44 gemeenten subsidie voor het opzetten van circulaire ambachtscentra. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven gaf groen licht voor een verhoging van het subsidieplafond.

Inspiratiedag bedrijfsafval een groot succes

Vrijdagochtend 6 november 2020 organiseerde VANG Buitenshuis de Inspiratiedag Bedrijfsafval Re-use, Re-cycle, Re-THINK! Live vanuit Tivoli Vredenburg genoten bijna 200 deelnemers van een digitaal en creatief programma. Voor ons een belangrijk signaal dat circulaire bedrijfsvoering op de kaart staat.

Week van de AfvalHelden

De Week van de AfvalHelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Medewerkers uit deze branche zijn essentieel voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving. Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette.

CO2-cheque voor Stientje van Veldhoven

De 100%Kringloop!winkels hebben in 2019 130 miljoen kilo CO2 vermeden. Dat zijn zo'n 70.000 voetbalvelden vol met bomen! In het kader van 'Green Friday' heeft de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland een CO2-cheque aangeboden aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NVRD en VNG samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.