Nieuwsbrief VANG-HHA zomer 2024


zomer 2024

Het programma VANG - Huishoudelijk afval houdt je via deze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Verkenning landelijke invoering opt-in systeem

Bureau Stantec heeft voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoek gedaan naar de mogelijke invoering van een opt-in systeem (ja-sticker) voor reclamefolders. Het doel van de verkenning is om te komen tot een advies aan het ministerie over de wenselijkheid en haalbaarheid van de landelijke invoering van het opt-in systeem. Lees meer over de opzet en conclusies in het onderzoek Verkenning landelijke invoering opt-in systeem voor ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Participatiebijeenkomst verkenning landelijke standaardisering van afvalscheiding en -inzameling

Gemeenten en inzamelaars van huishoudelijk afval kunnen zich nu inschrijven voor een van de drie regiobijeenkomsten. Samen met gemeenten en inzamelaars inventariseert het ministerie graag welke problemen momenteel worden ervaren met de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen. Aanvullend wordt samen verkend of standaardisatie een oplossing biedt voor de door jullie ervaren problematiek of dat er andere oplossingen nodig zijn, de wenselijkheid van standaardisatie en welke ideeën jullie daarbij hebben.

Save the date: Gft-congres 2024 op 14 november

Op 14 november 2024 vindt de derde editie van het Gft-congres plaats. Het thema van de dag is ‘innovatie en kwaliteit’. Tijdens dit evenement worden de nieuwste ontwikkelingen in de gft-sector besproken en hoe deze kunnen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit. Het congres vindt plaats in Utrecht. Binnenkort is het mogelijk om je aan te melden via de VANG-hha website.

Inschrijving Zwerfafvalcongres 2024 is geopend!

Houd jij je als gemeente, waterschap, provincie of andere gebiedsbeheerder bezig met zwerfafval? Mis dan het Zwerfafvalcongres 2024, op woensdag 20 november in de Jaarbeurs Utrecht, niet! Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert dit congres, speciaal voor medewerkers van gebiedsbeheerders die zich bezighouden met zwerfafval. Daarnaast is er een beperkt aantal plekken beschikbaar voor andere geïnteresseerde organisaties. Deelname is gratis.

In het programma VANG-HHA werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NVRD en VNG samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Bel met 06-46935784.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kun je je hier afmelden.