Nieuwsbrief VANG-HHA januari 2020


vang-6617 uitsnede 2
januari 2020

beeldmerk afvalscheidingHet programma VANG - Huishoudelijk afval houdt u via deze nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe informatie: van aansprekende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot inspirerende bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!
Lees de online versie

Kansen voor sociaal domein

PanteiaEen Circulair Ambachtscentum biedt veel verschillende werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsplekken in de winkel waar tweedehands producten worden verkocht, in de reparatiewerkplaats, bij een upcycle-project en in de demontagehal.

Best practices GFT-inzameling in beeld

gftHet onderzoek naar de succesverhalen GFT-inzameling is afgerond. Er is nader gekeken naar de gemeenten die in hun stedelijkheidsklasse het beste scoren qua GFT. Wat bijvoorbeeld opvalt is dat gemeenten die goed scoren vooral gemeenten zijn waar inwoners grote tuinen hebben met veel groen.

Marktdag textiel levert interessante inzichten op

textiel4De aandacht voor textielinzameling, -verwerking en -recycling neemt toe. Terecht, want de ecologische voetafdruk van de textielindustrie is groot en een beweging richting circulair textiel nodig. Rijkswaterstaat werkt vanuit het VANG-HHA-programma aan een handreiking die je als gemeente kunt gebruiken bij de aanbesteding van textielinzameling.

Uitvoeringsprogramma VANG-HHA 2019 in beeld

beeldmerkIn 2019 zijn er vanuit het programma VANG-HHA weer vele activiteiten georganiseerd en producten en diensten geleverd.

Zero Waste Expeditie Cultuur 2020

zero wasteDoet uw gemeente al mee aan de Zero Waste Expeditie Cultuur 2020? Tijdens deze expeditie worden tientallen culturele instellingen begeleid, aan de hand de zero waste expeditie tool, met voorkomen en scheiden van afval. Culturele instellingen die het traject al hebben doorlopen laten zien dat het kan!

Delen is het nieuwe normaal in de Circulaire Economie

deelboom2Kinderen hebben gemiddeld 238 stuks speelgoed, maar gebruiken er maar 12. Dat is natuurlijk zonde. Eva Peet en Bo Wong bedachten als oplossing de deelboom. Met de deelboom kunnen we allemaal op een leuke en gemakkelijke manier starten met het delen van speelgoed.

Bijeenkomsten

VANG-HHA-training Hoe overtuig je je bestuurder, dag 1 (13/03/2020)

VANG-HHA-training Hoe overtuig je je bestuurder, dag 2 (27/03/2020)

Leernetwerkbijeenkomst Circulaire Ambachtscentra (07/04/2020)

In het programma VANG-HHA werken het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NVRD en VNG samen aan meer preventie en hergebruik van huishoudelijk afval. Informatie of vragen? Vul dan het contactformulier in of bel met onze helpdesk: 088-3770030.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.