Communicatietool Afval ScheidenInteractieve handreiking communicatie afval scheiden

Een van de ambities van het programma Van Afval Naar Grondstof (VANG) is het beter scheiden van huishoudelijk afval en vergelijkbare stromen. Doelstelling is om te komen tot 75 procent afvalscheiding in 2020 en daarmee de hoeveelheid restafval te verminderen van 250 kg naar 100 kg per inwoner per jaar. Om deze doelstelling te bereiken, zijn veel verschillende maatregelen mogelijk. Eén daarvan is communicatie, gericht op gedragsverandering bij consumenten.

Deze handreiking communicatie afval scheiden ondersteunt gemeenten bij het ontwikkelen van effectieve communicatie-interventies. De handreiking helpt om een onderbouwde strategie te ontwikkelen. Wie met het stappenplan werkt, kan ook gemakkelijker achterhalen waarom interventies succesvol zijn, of misschien juist níet zo goed werken als werd verwacht.

Tips vóór de start

Aan de slag met het stappenplan

Stap 3: Analyseer het doelgedrag

Stap 4: Kies de interventie

Stap 5: Implementeer uw plannen

Stap 6: Evaluatie

Interventies en voorbeelden

Favorieten

Rechts onderaan elke pagina van het stappenplan ziet u dit icoontjetoevoegen staan. Door hierop te klikken voegt u de pagina toe aan uw favorieten. Deze kunt u vervolgens printen of opslaan als PDF.

Deze handreiking is opgesteld door Rijkswaterstaat en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

Rijkswaterstaat  KIDV logo