Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
- vorige resultaten
- 1-12
- ...
- 49-60
- 61-72
- 73-84
- ...
- 109
- volgende resultaten

Nederland streeft naar een volledige circulaire economie in 2050. Gemeenten kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren door een circulair ambachtscentrum op te zetten. Om gemeenten te stimuleren, wordt er elk jaar een prijsvraag uitgeschreven.

Per persoon gooien we in Nederland dagelijks anderhalve kilo afval weg. Daarom organiseert Milieu Centraal, samen met verschillende partners, de Week Zonder Afval. Van 7 t/m 13 september kom je in het hele land acties tegen om de afvalberg flink te laten slinken. Tijdens de week kun je met makkelijke tips zelf aan de slag.

Luister mee naar de podcast ‘Overheden in de circulaire economie’. Samen met drie bestuurders bespreekt Klaske Kruk van Circularities goede voorbeelden, aandachtspunten, samenwerkingsmogelijkheden en rollen die je als decentrale overheid kan spelen in een circulaire economie.

Het is vanaf nu wettelijk verplicht om gft-afval, papier, metaal, kunststof, glas en elektronische apparatuur gescheiden in te zamelen. Vanaf 1 januari 2025 moeten ook textiel en gevaarlijke afvalstoffen gescheiden worden ingezameld.

Het Learning Center Kunststof verpakkingsafval heeft samen met de gemeenten Utrecht, Amsterdam en Den Haag een onderzoek laten uitvoeren gericht op de moleculaire verontreiniging (geur) bij kunststof bij bron- en nascheiding.

Het Finse MariMatic zal de aanleg van het ondergrondse afvalinzamelingsysteem (OAT) van de Sluisbuurt aanleggen. De start van de aanleg staat gepland voor het eerste kwartaal 2021. Het ontwerp is ontworpen met goede aandacht voor leefbaarheid en duurzaamheid, maar ook voor afvalinzameling. Zo gaat het OAT afval scheiden voor bewoners eenvoudiger maken.

Waar moeten beschermende middelen tegen corona worden weggegooid? Mondkapjes, handschoenen en gebruikte tissues horen allemaal in de restafvalbak, ongeacht het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Je kan ook een herbruikbaar mondkapje gebruiken, die zijn bovendien beter voor het milieu.

100 KG PER INWONER, 30 KG PER INWONER EN 75% GESCHEIDEN INZAMELING...
Hoe zat het ook alweer? Hoe moeten we de VANG-doelstellingen duiden? Waar komt die 100 kg/inw ook alweer vandaan? Waar staat in de officiële beleidsstukken die 30 kilo? En, hoe haalbaar is die 30 kilo eigenlijk?

Van 1 september tot en met 7 september 2020 vindt de Verspillingsvrije week van de stichting ‘Samen Tegen Voedselverspilling’ plaats. Ook u kunt met uw gemeenten meedoen aan de Verspillingsvrije week. Door uw inwoners te stimuleren, enthousiasmeren en vooral te faciliteren.

Massabalans Textiel: Rijkswaterstaat liet onderzoeksbureau FFact de Massabalans maken om cijfers boven water te halen over de inzameling, verwerking en afzet van textiel uit huishoudens.

VANG-support heeft in 2020 onder andere de gemeente Meppel geholpen om hun ambitie om de hoeveelheid restafval te verlagen, waar te maken. Zo hebben VANG-adviseurs meegedacht over mogelijke beleidsingrepen en de gemeente ondersteund bij het formuleren van deze maatregelen in het beleidsplan.

Op 19 maart 2020 vindt het Gemeentelijk Grondstoffencongres plaats, waar ook VANG-HHA een aantal sessies organiseert. Centraal staat de oproep ‘Een goed verhaal begint bij jezelf: Laten we afvalscheiding eenvoudig en beter uitlegbaar maken’.
- vorige resultaten
- 1-12
- ...
- 49-60
- 61-72
- 73-84
- ...
- 109
- volgende resultaten